Daikin Türkiye Akademi, Eğitimle Sektörün Geleceğini İnşa Ediyor

Öğrenme kültürünü artırarak, eğitimin gücünü paydaşların kişisel gelişim, mesleki deneyim ve iş yapma kalitesine yansıtmak misyonu ile 2013 yılında faaliyete geçen Daikin Türkiye Akademi, sektör çalışanlarının gelişimine katkı sağlamaya bu yıl da devam edecek. Kurulduğu günden bugüne kadar yurt içinde 68 bin 901 katılımcıya 546 bin 364 insan/saat, CIS ülkelerinde ise 21 bin 855 insan /saat eğitim vererek ulaşılması güç bir başarıya imza atan Daikin Türkiye Akademi, yeni dönemde de eğitimlerine hız kesmeden devam edecek.

İklimlendirme sektöründe 100’üncü yılını kutlayan Daikin, sektör çalışanlarının eğitimi için 2013 yılında şirket bünyesinde kurduğu Daikin Türkiye Akademi ile fark yaratmaya bu yıl da devam edecek. Eğitimin gücünü paydaşların kişisel gelişim, mesleki deneyim ve iş yapma kalitesine yansıtma misyonunu ilke edinen Daikin Türkiye Akademi, yurt içinde ve dışında tüm servis ve bayilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği yoğun eğitimlerle sektör çalışanlarının gelişimlerine katkıda bulunuyor. Bu bağlamda bugüne kadar 68 bin 901 katılımcıya 546 bin 364 insan/saat eğitim veren Daikin Türkiye Akademi, sektörüne değer katmanın haklı gururunu taşıyor. Yeni dönemde bayiler için ürün eğitimleri, teknik servislere yönelik eğitimlerin yanı sıra müşteri memnuniyetine yönelik olarak kurum temsili ve iletişim eğitimleri daha önceki yıllardaki gibi devam edecek. Dijital okuryazarlık ve dijital vizyonerlik eğitimleri de yeni dönemde programda yer alacak. Daikin Türkiye’nin Sakarya/Hendek Üretim Tesisi’nde tasarımı yenilen PDS (Production Daikin System) eğitimleri beyaz ve mavi yaka çalışanlar için devam edecek.

DAIKIN AKADEMİ DAHA FAZLA İNSANA ULAŞMAYA DEVAM EDİYOR

2023 mali yılında özellikle teknik eğitim içerik tasarımlarına geniş yer vererek bu sayede yeni nesil ve yetişkin öğrenme kriterlerini know how ile bir araya getirerek katılımcıyı eğitime dâhil eden içerikler oluşturan Daikin Türkiye Akademi’nin ulaştığı kişi sayısı her geçen gün artıyor. Katılımcı sayısı son 2 yılın ortalamasına göre yüzde 17 oranında artış göstermiş durumda. Akademi’nin 2023 mali yılındaki çalışmalarını değerlendiren Daikin Türkiye Yönetim Kurulu ve Akademi İcra Kurulu Üyesi Neslihan Yeşilyurt süreci şu sözlerle aktardı:

“Bayi, servis, çalışan, sektör ve CIS ülkelerindeki paydaşlarımızla hem teknik hem de kişisel gelişim eğitimlerimizde bir araya geldiğimiz bir eğitim yılı geçirdik. Çalışanlarımız için gerçekleştirilen ve kültürel dönüşümümüze büyük katkısı olan liderlik ve kişisel gelişim programları güçlü içeriklerimiz arasında yer aldı. Yıl genelinde yaptığımız genele açık seminerler ile chatgpt ve yapay zeka konularında gelişmeleri yakından takip ettik. Bunun yanı sıra MEB’le birlikte gerçekleştirdiğimiz öğretmen yetiştirme programları ile sektörün gelişimine katkı sağlamaya çalıştık. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okul/kurumlarda görev yapan atölye ve laboratuvar dersi veren öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla başlattığımız ‘Hizmet İçi Eğitim Programı’na geçtiğimiz sene de devam ettik. Bu süreçte 82 öğretmene 2 bin 346 insan/saat eğitim sağladık. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, ‘Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Teknik Yardım Projesi (METEK-III)’ kapsamında 2023 yılında 14 öğretmene 834 insan/saat eğitim verdik. Ayrıca bu eğitimler kapsamında ‘Koçvari Yaklaşım ile Gelişimi Desteklemek’ adında ayrı bir eğitim programımız oldu. Bu eğitim ile öğretmenlere koçluk bakış açısını kazandırmak ve yetkinliklerini sergileyebilmelerini amaçladık.’

BÜTÜN EĞİTİM FAALİYETLERİ TEK BİR PLATFORMDA

Daikin Türkiye Akademi’nin 2023 mali yılında gerçekleştirdiği en önemli projenin yeni eğitim sistemi LMS’in (Learning Management System) temellerinin atılması olduğuna dikkat çeken Yeşilyurt, “Burada amacımız online ya da offline tüm eğitim ve gelişim faaliyetlerinin eksiksiz, doğru ve tutarlı olarak tek bir öğrenme platformu üzerinde kayıt altına alınması ve takip edilebilmesi oldu. Katılımcılar bu sayede interaktif e-öğrenme, interaktif sanal sınıf, online koçluk gibi öğrenmeyi cazip kılacak zengin içeriklerle desteklenen bu dijital öğrenme platformu ile gelişimlerini zamana yayılmış ve yetkinlikleri ile hizalanmış keyifli bir yolculuğa dönüştürebilecekler.” dedi.

Akademi’nin geçtiğimiz sene 10. yılını geride bıraktığını belirten Yeşilyurt, 2023 yılı sonunda tüm icra kurulu üyeleriyle birlikte 2 günlük çalıştay gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda stratejik hizalanma, gelişim modelleri, yönetişim, program ve kaynak yönetimi konularında derinlemesine çalıştıklarının altını çizerek, “Akademi, sektör profesyonellerinin güncel bilgiye ulaşması açısından önemli bir rol üstleniyor. Sahada hizmet verenlerin sürdürülebilir gelişim olanaklarına istedikleri anda erişmeleri şirket aidiyetini artıran bir unsur. Dolayısıyla bu müşteri memnuniyetini de destekliyor.” diye konuştu.

CIS BÖLGELERİNDE DE EĞİTİMLERE DEVAM

Daikin Türkiye, CIS ülkelerinden kendisine bağlı olan Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan, Tacikistan ve Gürcistan’ın sorumluluğu ile Kuzey Irak, Moğolistan ve KKTC pazarlarının sorumluluğunu da üstlenmiş durumda. Buralardaki distribütörler için gerek o ülkelerde gerekse Türkiye’de eğitimler düzenlediklerini belirten Yeşilyurt, Akademinin kurulduğu günden bugüne CIS ülkelerinde de 21.855 insan /saat eğitim verildiğini belirtiyor.

Loading